الأحد، 16 يوليو 2017

طريقة عمل كبدة الفراخ

كبدة الفراخ يمكن أن نحضرها  بأكثر من طريقة  و أكثر من نكهة مختلفة


                                 كبدة الفراخ بدبس الرمان          

المكونات
* كيلو كبدة فراخ                                        * 1/2 كوب دبس رمان
* 1/2 كوب زيت زيتون                              * ملعقة صغيرة ملح
* 1/4 ملعقة صغيرة فلفل أسود                      * 2 قرن فلفل حار مفروم
* بقدونس مفروم

طريقة التحضير:
* نضع زيت الزيتون على نار متوسطة حتى يسخن
* نضيف ربع كمية الكبدة ونقلبها بخفة حتى 

* نضيف باقى الكبدة بالتدريج مع التقليب ولا نضيف كمية جديدة حتى تجف الكمية السابقة
* نتركها على النار حتى يجف الماء منها تمامًا
* نضيف الملح والفلفل الأسود والفلفل الرومى المفروم مع دبس الرمان
* نترك الكبدة على نار هادئة مع دبس الرمان دقيقتين حتى تتشربه
كبدة الفراخ بدبس الرمان
* نضع الكبدة فى طبق التقديم ونرش البقدونس المفروم ونقدمها ساخنة

                                    كبدة الفراخ بالمشروم
                    


المكونات
* 1/2 كيلو كبدة فراخ                         * 1/2 كوب بصل مقطع أجزاء صغيرة
* كوب مشروم مقطع أجزاء صغيرة        * 1/4 كوب لبن
* 6 فصوص ثوم مفرومة                     * 2 ملعقة صغيرة زيت زيتون
* ملح وفلفل                                      * ملعقة زعتر مطحون
* عصير ليمونة

طريقة التحضير:
* نحضر كبدة الفراخ ونغسلها جيدًا وبعدها ننقعها نصف ساعة فى الملح وعصير الليمون
* نغسل الكبدة جيدًا من الملح والليمون
* نسخن زيت الزيتون فى طاسة ونضيف إليه كبدة الفراخ والمشروم والبصل والثوم والزعتر والملح والفلفل
* نقلب المكونات معًا جيدًا حتى يتحول لون الكبدة إلى البنى
* نضيف كمية صغيرة من الماء ونترك الخليط على نار هادئة ربع ساعة
* نضيف اللبن إلى الكبدة والمشروم ونتركهم على النار 10 دقائق وبعدها نرفعها عن النار
* نحضر طبق التقديم ونضع فيه الكبدة ثم نزين الطبق بالبقدونس

















0 التعليقات:

إرسال تعليق