المقادير:
* كيلو دقيق منخول * قطعةصغيرة خميرة ( اوملعقة خميرة) فورية
* معلقة صغيرة بيكنج باودر * كوب سكر صغيرين سكر
* معلقة صغيرة ملح * ربع كليو سمنة سايحة
* نصف كوب زيت * نص لتر لبن رايب
* 2 ملعقه زبده
الطريقة :
* نضع كل المقاديرعلى بعض ماعدا اللبن الرايب والذبده.ونفرك بادينا لحد الدقيق مايشرب السمنة والزيت
* نضيف اللبن الرايب حبة حبة ونعجن جدا ثم نضع الزبده
* نغطيها ونتركها للخمر ساعة فى مكان دافى
* نقسم العجينة كور صغيرة ونبططها ونضع العجوة رفيعة قوى ونرصهم فى صينية مدهونة سمن بسيط و ندهن وش القرص بالقشطه
* نتركها تخمر تقريبا ساعة
* ندخلها الفرن السخن على 190 لحد ماتبقى دهبى من تحت نطفى ونولع الشواية عشان تحمر من فوق
* اهم حاجة ان كل صينية قرص تطلع نحط القرص وهى سخنة فى ايناء غويطة ونغطيها عشان تبقى طري
* معلقة صغيرة ملح * ربع كليو سمنة سايحة
* نصف كوب زيت * نص لتر لبن رايب
* 2 ملعقه زبده
الطريقة :
* نضع كل المقاديرعلى بعض ماعدا اللبن الرايب والذبده.ونفرك بادينا لحد الدقيق مايشرب السمنة والزيت
* نضيف اللبن الرايب حبة حبة ونعجن جدا ثم نضع الزبده
* نغطيها ونتركها للخمر ساعة فى مكان دافى
* نقسم العجينة كور صغيرة ونبططها ونضع العجوة رفيعة قوى ونرصهم فى صينية مدهونة سمن بسيط و ندهن وش القرص بالقشطه
* نتركها تخمر تقريبا ساعة
* ندخلها الفرن السخن على 190 لحد ماتبقى دهبى من تحت نطفى ونولع الشواية عشان تحمر من فوق
* اهم حاجة ان كل صينية قرص تطلع نحط القرص وهى سخنة فى ايناء غويطة ونغطيها عشان تبقى طري
0 التعليقات:
إرسال تعليق