الخميس، 20 أبريل 2017

القرص الطرية باللبن الرايب



المقادير:
* كيلو دقيق منخول                        * قطعةصغيرة خميرة ( اوملعقة خميرة) فورية 
 * معلقة صغيرة بيكنج باودر                      *  كوب سكر صغيرين سكر
 * معلقة صغيرة ملح                       * ربع كليو سمنة سايحة
 * نصف كوب زيت                       * نص لتر لبن رايب
 * 2 ملعقه زبده

الطريقة :
* نضع كل المقاديرعلى بعض ماعدا اللبن الرايب والذبده.ونفرك بادينا لحد الدقيق              مايشرب السمنة والزيت
* نضيف اللبن الرايب حبة حبة ونعجن جدا ثم نضع الزبده
* نغطيها ونتركها للخمر ساعة فى مكان دافى
* نقسم العجينة كور صغيرة ونبططها  ونضع العجوة رفيعة قوى ونرصهم فى صينية        مدهونة سمن بسيط و ندهن وش القرص بالقشطه
* نتركها تخمر تقريبا ساعة 
* ندخلها الفرن السخن على 190 لحد ماتبقى دهبى من تحت نطفى ونولع الشواية عشان     تحمر من فوق
* اهم حاجة ان كل صينية قرص تطلع نحط القرص وهى سخنة فى ايناء غويطة               ونغطيها عشان تبقى طري

0 التعليقات:

إرسال تعليق