الثلاثاء، 9 أغسطس 2016

الرقاق بالبشاميل


صينية الرقاق بالبشاميل

المقادير:
• نص كوب كبير زبدة.                         • نصف كيلو رقاق
• بصلة مقطعة قطع صغيرة.                  • نص كيلو لحمة مفرومة
• نص كوب كبير دقيق.                        • 4 كوبيات لبن.
• ملح و فلفل.                                     • 2بيضة.
• كوب كبير شوربة لحمة
 
الطريقه:
* نقطع بصلة كبيرة إلى قطع صغيرة بعد كده نضيف ليها الملح والفلفل الأسود واللحمة * نضعها على النار ونضيف ليهم معلقة زبدة ونسيبهم على النار مع التقليب المتسمر
* نضيف ليها كوباية مية ونسيبها على النار لغاية ما اللحمة تشرب المية وتستوي.
 البشاميل
*  عن طريق إننا نسخن الزبدة ونضيف ليها الدقيق مع التقليب لغاية ما لون الدقيق يبقى     ذهبي 
*  ثم نضيف ليه اللبن تدريجيا مع التقيب المستمر لغاية ما يبقى قوامه سميك 
 نضيف ليه الملح والفلفل الأسود
*  نرفعه من على النار وبعد ما يبرد نحضر بيضة وطبق ونضربها بالمضرب مع الملح     والفلفل ثم نضيفها إلى البشاميل ونقلبهم مع بعض
*  الرقاق ونبلّه بالشوربة السخنة "ممكن إننا نستبدل الشوربة بالمية" علشان يكون         .    خفيف.
*  صينية فرن وندهنها بالزبدة ونضع فيها نص كمية الرقاق ونضيف اليها اللحمة ثم         نص كمية البشاميل الموجوده 
*  ثم نضع باقي كمية الرقاق الموجودة، ثم نغطي وش الصينية بباقي كمية البشاميل    .  .  الموجود عندنا.
*  نضع الصينية في فرن متوسط الحرارة لمدة نص ساعة أو لغاية ما وشها يحمر  
*  نخرجها من الفرن ونقطعها



0 التعليقات:

إرسال تعليق