المقادير:
• نص كوب كبير زبدة. • نصف كيلو رقاق
• بصلة مقطعة قطع صغيرة. • نص كيلو لحمة مفرومة
• نص كوب كبير دقيق. • 4 كوبيات لبن.
• ملح و فلفل. • 2بيضة.
• كوب كبير شوربة لحمة
الطريقه:
* نقطع بصلة كبيرة إلى قطع صغيرة بعد كده نضيف ليها الملح والفلفل الأسود واللحمة * نضعها على النار ونضيف ليهم معلقة زبدة ونسيبهم على النار مع التقليب المتسمر
* نقطع بصلة كبيرة إلى قطع صغيرة بعد كده نضيف ليها الملح والفلفل الأسود واللحمة * نضعها على النار ونضيف ليهم معلقة زبدة ونسيبهم على النار مع التقليب المتسمر
* نضيف ليها كوباية مية ونسيبها على النار لغاية ما اللحمة تشرب المية وتستوي.
البشاميل
البشاميل
* عن طريق إننا نسخن الزبدة ونضيف ليها الدقيق مع التقليب لغاية ما لون الدقيق يبقى ذهبي
* ثم نضيف ليه اللبن تدريجيا مع التقيب المستمر لغاية ما يبقى قوامه سميك
* نضيف ليه الملح والفلفل الأسود
* نرفعه من على النار وبعد ما يبرد نحضر بيضة وطبق ونضربها بالمضرب مع الملح والفلفل ثم نضيفها إلى البشاميل ونقلبهم مع بعض
* الرقاق ونبلّه بالشوربة السخنة "ممكن إننا نستبدل الشوربة بالمية" علشان يكون . خفيف.
* صينية فرن وندهنها بالزبدة ونضع فيها نص كمية الرقاق ونضيف اليها اللحمة ثم نص كمية البشاميل الموجوده
* ثم نضع باقي كمية الرقاق الموجودة، ثم نغطي وش الصينية بباقي كمية البشاميل . . الموجود عندنا.
* نضع الصينية في فرن متوسط الحرارة لمدة نص ساعة أو لغاية ما وشها يحمر
* نضع الصينية في فرن متوسط الحرارة لمدة نص ساعة أو لغاية ما وشها يحمر
* نخرجها من الفرن ونقطعها
0 التعليقات:
إرسال تعليق