الاثنين، 25 يوليو 2016

المفرومة بالجبنة مميز



المفرومة بالجبنة مميز





دبس رمان , 1 ملعقة كبيرة كريمة طهي , 1/2 كوب زيت عباد الشمس , 4 ملعقة كبيرة

بقدونس مفروم , 2 ملعقة كبيرة بيض , 1 حبة بصل أخضر مفروم ,

ثوم مفروم , 2 ملعقة كبيرة كراث مفروم , 2 ملعقة كبيرة

جبن حلوم , 2 ملعقة كبيرة ملح وفلفل وبهارات , حسب الرغبة

لحم مفروم , 1/2 كيلو للحشو , زيت زيتون , 2 ملعقة كبيرة

ملح , 2 ملعقة صغيرة صفار بيض زبدة 2 ملعقة كبيرة

دقيق , 5 كوب كريمة الطهي , 4 كوب للعجين ,

طريقة التحضير

سوى اللحم المفروم بالطريقة العادية "العصاج" حطى ملعقة زبد مع اللحم المفروم والبصل والثوم والبهارات والفلفل (سيبى الملح بعد سوى اللحم المفروم) وسبيه على نار هادئة حتى يستوى، وبعد السوى حطى البقدونس ودبس الرمان والجبن.اخلطي مكونات العجين كلها واعجنيها كويس لحد ما تبقى متوسطة الليونة اقسميها نصفين ولفي كل نصف أو حطى غطاء عليها لمدة ربع ساعة

بعد الربع ساعة، رشي على الرخام شوية الدقيق وافرضى النصف الأول بس تكون سمكها رقيق لكن مش رقيقً اوى

قسمي العجين إلى دواير ممكن بقواطع الكيك أو العجين أو حتى بكوب زجاجي. أو من الاول تقسيمها إلى دوائر من البداية وبعدين افرضى كل واحدة

في كل دايرة، حطى الحشو وأقفليها بإحكام على شكل نصف دايرة بلفها بين أصابعك أو بغرس أطراف الشوكة بها. اقلي الفطائر في زيت عباد الشمس في الطاسة على نار متوسطة لحد ما لونها يبقى دهبى.

اغلى نصف كوباية كريمة الطهي و تبليها بالملح والفلفل والبهار وصبيها على الفطائر وقدميها سخنة.


0 التعليقات:

إرسال تعليق