طريقة عمل طاجن الارز المعمر باللحمة


الكمية تكفي:4 أشخاص وقت التحضير:15 دقيقة وقت الطهي:60 دقيقة
المقادير:
كيلو لحم أي نوع حسب الرغبة 3كوب ارز 3كوب لبن
1/2 1 كوب شوربه ملح وفلفل اسود وبهارات حبهان وورق لور
التحضير:
سخني الفرن علي درجة حرارة عاليه وجهزي الطاجن أو البرام أدهنيه سمنه
الطبخ: سخني ملعقة سمنه كويس ونزلي فيها اللحمه علشان تاخد صدمة وحطي الفلفل الاسود والحبهان وورق اللورو والبهارات
اغلي 3اكواب مياه وحطيهم علي اللحمه وغطيها واخفضي النار حتي تصبح 3/4 سوي حطي لها الملح واطفي عليها
وزعي في القاع رز وبعدين اللحم ثم باقي الارزعلي اللحمه
اغلي اللبن وأضيفي له الشوربه بتاعت اللحمه و2ملعقه كبيرة سمن وأظبطي الحدق
وزعي اللبن والشوربه علي الطاجن
دخلي الطاجن الفرن في الوسط علي الشبكه وبعد ميغلي كويس ممكن تخفضي الحرارة شوية
لما تلاقي وشه كله احمر يبقي كده استوى
0 التعليقات:
إرسال تعليق