الاثنين، 25 يوليو 2016

مكرونة بشاميل باللحمة المفرومة



مكرونة بشاميل باللحمة المفرومة
- نصف كيلو لحم مفروم 2- نصف كيلو بصل مبشور تقطيع البصل بالسكين الي شرائح دائرية صغيرة 3- كيلو و نصف حليب عبوة كبيرة من الحليب الطازج

كوب صغير من الحليب لاعداد الباشميل 4- نصف كوب عصير طماطم

5- بهارات لتعصيج اللحمة + روزمارى + ورق لورا + خلطة بهرات اللحمة 6 - نصف كوب سمنه 7- عدد 2 بيضة للبشامل 8- عدد 2 بيضة لدهان وجه الصنية

الطريقة :-

نبدأ فى تحضير الباشميل البيتى السهل :- نحمر ملعقتين زبدة تشويح الزبدة علي النار لتجهيز الباشميل

+ معلقتين دقيق إلى ان يتم لونه ذهبى

ومن ثم نضع كمية اللبن مع التقليب السريع الى ان يتماسك و يكون قوامه مناسب ونتركه ليبرد ثم نضع عدد 2 بيضه مع التقليب # ملحوظة نضع البيض بعد ان يبرد الباشمل .

نقوم بتعصيج اللحم

نبشر كمية البصل و نضعها فى اناء لتشويح البصل و نضعه للتحمير

و نضع عليه اللحم و رشة ملح علشان تبدا اللحمة بتغريز و على شكل حبيبات و نضع عليها نصف كوب عصير طماطم

تالت خطوة :- نقوم بسلق الكمية المكرونة و تصفيتها و شطفها ببعض المياه القليلة و تترك

نحضر صنية كبيرة و نقوم بدهانها بمعلقة سمن ونقوم بخلط كمية المكرونة بنسبة قليلة بالبشامل ثم نقوم باحضار نصف الكمية و نضعها فى الصنية ثم نفردها على الصنية و نقوم باحضار كمية اللحمة على طبقة المكرونة الأولى و يتم تسوية طبقة اللحم على الطبقة المكرونة و من ثم نحضر باقى كمية المكرونة و نضعها على طبقة اللحم و بعدها نضع باقى كمية الباشمل على طبقة الثاية للمكرونه و نقوم بضرب عدد بضتين بزرة فلفل اسود و فردها على وش الصنية ووضع ملعقة زبدة على وش الصنية قبل دخولها الفرن .

#ملحوظة مهمة الفرن يكون سخن على درجة حرارة 180 درجة .

#يمكن وضع كمية من خلطة الفيجتار لتحمير و قرمشة الوجه وده على حسب الطلب و بالهنا .




0 التعليقات:

إرسال تعليق