مكرونة بشاميل باللحمة المفرومة
كوب صغير من الحليب لاعداد الباشميل 4- نصف كوب عصير طماطم
5- بهارات لتعصيج اللحمة + روزمارى + ورق لورا + خلطة بهرات اللحمة 6 - نصف كوب سمنه 7- عدد 2 بيضة للبشامل 8- عدد 2 بيضة لدهان وجه الصنية
الطريقة :-
نبدأ فى تحضير الباشميل البيتى السهل :- نحمر ملعقتين زبدة تشويح الزبدة علي النار لتجهيز الباشميل
+ معلقتين دقيق إلى ان يتم لونه ذهبى
ومن ثم نضع كمية اللبن مع التقليب السريع الى ان يتماسك و يكون قوامه مناسب ونتركه ليبرد ثم نضع عدد 2 بيضه مع التقليب # ملحوظة نضع البيض بعد ان يبرد الباشمل .
نقوم بتعصيج اللحم
نبشر كمية البصل و نضعها فى اناء لتشويح البصل و نضعه للتحمير
و نضع عليه اللحم و رشة ملح علشان تبدا اللحمة بتغريز و على شكل حبيبات و نضع عليها نصف كوب عصير طماطم
تالت خطوة :- نقوم بسلق الكمية المكرونة و تصفيتها و شطفها ببعض المياه القليلة و تترك
نحضر صنية كبيرة و نقوم بدهانها بمعلقة سمن ونقوم بخلط كمية المكرونة بنسبة قليلة بالبشامل ثم نقوم باحضار نصف الكمية و نضعها فى الصنية ثم نفردها على الصنية و نقوم باحضار كمية اللحمة على طبقة المكرونة الأولى و يتم تسوية طبقة اللحم على الطبقة المكرونة و من ثم نحضر باقى كمية المكرونة و نضعها على طبقة اللحم و بعدها نضع باقى كمية الباشمل على طبقة الثاية للمكرونه و نقوم بضرب عدد بضتين بزرة فلفل اسود و فردها على وش الصنية ووضع ملعقة زبدة على وش الصنية قبل دخولها الفرن .
#ملحوظة مهمة الفرن يكون سخن على درجة حرارة 180 درجة .
#يمكن وضع كمية من خلطة الفيجتار لتحمير و قرمشة الوجه وده على حسب الطلب و بالهنا .
0 التعليقات:
إرسال تعليق