المقادير
* 1 كيلو لبن قاطع
* 1 معلقة صغيرة ملح
* شاش
طريقة التحضير
* هاتي حلة على قد اللبن بالظبط وتكون بغطاء
* لو بتعمليها في الصيف سبيها على الرخامة لمدة يوم كامل
* فى شتاء لمدة يومين من غير ما تغلي اللبن وهتلاقيه بقى زبادي.
* نضع على كل كيلو لبن معلقة صغيرة ملح.
* هات شاش نضيف وحطيه على المصفاه،
* نضع على كل كيلو لبن معلقة صغيرة ملح.
* هات شاش نضيف وحطيه على المصفاه،
* حطيهم على حلة علشان تنزل فيها الماية.
* صبي اللبن واقفلي الشاش بهدوء، وسبيها تتصفى لمدة يوم
* صبي اللبن واقفلي الشاش بهدوء، وسبيها تتصفى لمدة يوم
* لو الجو حر حطي المصفة في التلاجة.
0 التعليقات:
إرسال تعليق