الأحد، 25 ديسمبر 2016

الكحك العيد


                             

مقادير

* كيلو من الدقيق                          * نص كيلو من السمن (مش الزبدة )
* ملعقة خميرة                             * قليل من السكر 
* ذرة ملح                                 * كوب من اللبن او الماء (يفضل اللبن)
* من المفروض اضافة ريحة الكحك والسمسم ايضا  

طريقة عمل الكحك
* اول شئ لااقدح السمن ولكننا نعمل على اذابة السمن فقط
    (لان المقصود من قدح السمنة لعمل كميات كبيرة تكفى الى العيد الكبير)
    فكان لابد من تصبير هذه الاشياء لكى تقعد مدة 3 شهور
* ولكن الان نحن نعمل كيلو واحد فقط وينتهى بسرعة
* نبدء بوضع الدقيق فى وعاء كبير ونعمل حفرة فى النص ونضيف السمن بعد اذابة
   ونقلب الخليط بالملعقة الخشب لانة طبعا السمن سخن الى ان يبرد الخليط
* ثم نبدء فى البس باليد الى ان يتشرب الدقيق السمن تماما
* ثم نصيف الخميرة التى قد اضفنا اليها السكر وقليل من اللبن سابقا
* ثم نعجن هذا الخليط جيدا ونضيف باقى كوب اللبن  
* وبعد العجن تماما بعد اضافة اللبن ممكن تركها لتخمر قليل من الوقت ثم تشكل وتخبز فى الفرن
                                                                           كل سنه وانت بخير




0 التعليقات:

إرسال تعليق